През отчетния месец те са проверили 679 лица и 401 автомобила. По време на спецакциите са установени 115 административни нарушения, съставени са 65 акта, 50 фиша. Шефът на „Охранителна дейност" уточни, че през последния месец на изминалата година са подадени 226 заявителски материали, което е с 13% по-малко в сравнение с тези регистрирани през ноември. За цялата 2018-та съставените фишове на нередовни шофьори във Врачанско са почти 40 хиляди броя.

През декември е регистрирано едно умишлено убийство, четири телесни повреди, 49 престъпления против собствеността, пет грабежа, 29 кражби, 11 престъпления, свързани с унищожаване на имущество, една измама, два палежа и едно МПС е откраднато. За месеца са установени и 5 престъпления свързани с наркотици. По линия на противодействие на контрабандата на акцизни стоки през декември са установени 60.90 кг тютюн и 260 къса цигари.

Началникът на КАТ, Иван Коцев съобщи на пресконференцията, че пътната полиция във Враца отчита намаление на пътно-транспортните произшествия с материални щети. През 2018-та те са 611, с 33 по-малко в сравнение с предходната година. Малко над 160 са пострадалите при пътни инциденти. Черната статистика обаче, сочи увеличаване на загиналите при катастрофи на пътя. През изтеклата година те са 27 души, а през 2017 г. убитите в пътно-транспортни произшествия са били 18 участници в движението.

Шефът на КАТ обясни, че на този етап все още нямат връзка със системата на Агенция „Пътна инфраструктура” за контролът на електронни винетки. Засега на територията на Враца само един мобилен оператор предлага закупуването на винетки. Очаква се до месец март да бъдат разкрити допълнителни пунктове, уточни Коцев. Той бе категоричен, че до 15 януари водачите на моторни превозни средства няма да бъдат глобявани за липса на винетни стикери.