Специален гост на малки и големи беше Боби шоу, който час и половина забавляваше присъстващите. Негови партньори на сцената бяха децата от Центъра за подкрепа и личностно развитие. С много музика и песни водещият поддържаше настроението на всички и предизвика истинско възхищение в грейналите детски очи със своите фокуси и забавни истории. Малките рецитатори към Центъра за подкрепа за личностно развитие поднесоха на публиката коктейл от коледни стихове и коледни послания.

Вокалната група "Детски свят” с ръководител Анета Петкова изпълни коледни песни, а грациите на Христинка Стоянова украсиха сцената с усмивки и танц. След дългото очакване на най-важния гост, площадът бе огласен от радостните викове на децата при появата на любимия белобрад старец Дядо Коледа.

Кметът Генади Събков също посрещна скъпия гост и го поздрави с "Добре дошъл!". Градоначалникът поздрави малки и големи с настъпващите светли празници и им пожела добро настроение, много усмивки и сбъдване на коледните желания.

В края на вечерта настъпи дългоочакваният момент на запалването на коледното дърво. С едно махване на ръката, Дядо Коледа направи магията на вечерта незабравима, а елхата заблестя в целия си блясък.

Празничната вечер завърши със зрелищна заря, която освети студеното декемврийско небе над Мездра.