Празничното тържество бе открито от директора на учебното заведение Ренета Влахова, коятоотбеляза, че Коледа е времето на добрите пожелания и играчките, на веселия звън на камбанките и песните край елхата. Коледа носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и тържественост, когато целият свят грее с милиони светлини и пъстри гирлянди.

Малките актьори Виктория Петева, Гергана Начева, Теодора Росицова, Тина Светлинова се превъплътиха в приказните роли на Снежната кралица, феята, малката Кибритопродавачка, Злата кралица, а красивите и работливи джуджета бяха учениците от I и II клас.Лайтмотивът на музикална та приказка е,че трябва да знаем трите думички вълшебни "Моля", "Благодаря" и "Извинявай". Като финал на програмата беше танцът "Снежинки", подготвен от медиатора в училище Десислава Христова

Коледният празник за децата на Моравица бе подготвен от учителите Ирена Христова, Наташа Василева, Цветомила Стоилова, Малина Петрова и Камелия Цветкова спектакълът се превърна в Коледна магия. Учениците получиха огромни пакети с подаръци от фондация "Adra Bulgaria"съвместно с Община Мездра.

Специални гости на празника на доброто бяха - председателят на Общински съвет - Мездра - Яна Нинова, Росен Ценов - кмет на село Моравица, Мария Цинзова- секретар на кметство Моравица и Янка Николова - Читалище "Светлина".