По случай наближаващите празници младите кулинари приготвиха постни ястия и тестени изделия, характерни за бъднивечерската трапеза. Сред гастрономическите изкушения бяха традиционните пълнени чушки с боб, лозови и зелеви сарми, баница със сирене, домашна питка и различни видове хапки. Пъстрата софра допълниха безалкохолни коктейли, разнообразни сладкарски изделия и плодове, аранжирани стилно.

При откриването на изложбата бе представена мултимедийна презентация на тема „В света на коктейлите и плодовите изкушения”, чрез която бъдещите бармани разказаха любопитни неща за коктейлите, както и по какви рецепти се правят някои от най-популярните от тях - "Мохито", "Маргарита", "Sex on the beach” и др.

Апетитната експозиция е представителна изява по проекта "Твоят час" ("Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности”), финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж”, по който работи през тази учебна година професионалната гимназия. По проекта в учебното заведение са сформирани 8 клубове по интереси, в които са обхванати общо 77 ученици от IX до XII клас.