И така, ето кои са най-евтините дестинации в България тази година:

Созопол
Топ цени от порядъка на около 20, 30 и 40 лв. ще срещнете и в приказния град Созопол. Той е привлекателен за туристите не само с хубавите си плажни ивици, със своето културно-историческо минало, със запазената си архитектура от XVIII – XIX век и ежегодните празници на изкуствата "Аполония4, но и с архаичната красота на Стария си град. Там, разхождайки се из калдъръмените улички, под типичните къщи с надвиснали над тях чардаци, пред погледите ви ще изникват малки плетени масички. Върху тях, между кокетни бурканчета със сладко от зелени и зрели смокини, една нежна дантелена и сладка съблазън ще привлече вниманието ви. Върху плитка чинийка ще грейнат пред вас, като бели коралови слънца, подредени, созополските "дамги" - емблематичният сладкиш на Созопол, който непременно трябва да опитате.

Поморие
Градът, известен още и като най-древният лечителски център, място, където вятърът, вълните, черният пясък и лечебната кал се срещат, за да сътворят уникален природен феномен, панацея, известна от незапомнени времена, е притегателен център за българи и туристи от цял свят. Тази година тук ще попаднете на редица хотели с уникално изгодни цени от порядъка на 15 - 20 лв. на човек. И както винаги, ще се насладите на чудната българска кухня в съчетание с невиждано вкусни морски специалитети. Ще се докоснете до редица исторически и природни забележителности като Поморийското езеро, Музея на солта, манастира "Св. Георги Победоносец". Едно от местата тук, което ще плени сърцето ви още от първи поглед, е обновеното рибарско пристанище на града.

Лозенец
Едни от най-добрите оферти за почивка откриваме и в кокетното рибарско селце, разположено в южното ни Черноморие - Лозенец. Най-евтините цени на хотелите тук варират между 15 до 40 лв на нощувка. Преобладават двуетажните и триетажните къщи и вили, превърнати в комфортни малки хотели или даващи квартири за почиващите. Осеяно е с много зеленина, даряваща окото и душата с отмора и наслада. И още нещо важно, което трябва да знаете за това вълшебно морско кътче на България! Измервания сочат, че морската вода в курортното село е най-чиста по Българското Черноморие, а наличието на полезни микроелементи като магнезий, калций, йод, бром и др. са оценени високо от специалисти от цял свят.

И на финал, не е за пренебрегване и фактът, че наемът на чадърите и шезлонгите това лято ще се предлага с 50% по-ниски цени! Имаме и още по-добра новина - днес 23 концесионери са заявили желание да предлагат чадърите и шезлонгите абсолютно безплатно, след като вчера стана ясно, че 15 плажа са обявили нулеви цени. Кой знае, може би броят им тепърва ще се увеличава още повече!

Източник: woman.bg