В България все още много от работодателите са доста невъзприемчиви към работното време на своите служители и предпочитат т. нар. фиксирано работно време, отколкото плаващото. Съответно в повечето фирми стриктно се следи кога идват и си тръгват служителите чрез записване или електронни карти, без да се взема предвид, че през 8-часовия работен ден много служители просто бездействат и чакат края му, за да си тръгнат.

За всеки един работодател ефективността и резултатите са много по-важни, отколкото бездейното и безсмислено присъствие в офиса. Контролът невинаги гарантира добри, продуктивни и идейни служители.

Също така някои хора работят добре рано сутрин, други - късно вечер, а следобедът им е време за активна почивка и презареждане на батериите.

Плаващото работно време не означава, че служителите имат по-малко задължения, липса на график и крайни срокове, така че работодателят няма повод за притеснение, че дава пари на вятъра. Просто хората в компанията ще имат възможност да организират по-добре работата си.


Източник: dnevnik.bg