За съжаление, днес сме в криза на държавността, породена от модела на подмяната, който се наложи бързо с инструментите и средствата на служебния кабинет на президента и предхождащите го сценарии на партиите, разиграни в 45-тото Народно събрание“, добави тя. Петя Аврамова декларира решимостта на ГЕРБ и СДС да се противопоставят на налагащия се порочен модел. „Няма да позволим реваншизмът, „изчегъртването“, заплахите и фалшивите новини да продължават да бъдат единствените точки от дневния ред на страната ни. Не сме съгласни стратегическите инфраструктурни и икономически проекти да бъдат блокирани!“, заяви тя.

„В началото сме на предизборна кампания, в която отново и с пълна сила ще властват популизмът и компроматите. В нея няма да чуем от нашите опоненти идеи ЗА, има само крясъци Против“, каза Петя Аврамова. По думите й в предстоящата предизборна кампания ГЕРБ-СДС ще представят политиките и приоритетите си за бъдещото развитие на България и няма да се включва в компроматни войни. „Ние ще говорим за големите инфраструктурни проекти, които искаме да завършим; за тези, които трябва да стартираме, за да осигурим добра свързаност и развитие на цялата страна; за мащабни инвестиции за подобряване на ВиК структурата; за подобряване на жилищния и сградния фонд в страната ни; за увеличаване доходите на българските граждани; за запазване на сегашните нива на данъците; за продължаваща модернизация на образованието; за енергийна независимост; за по-красиви и уредени градове и села; за развитие на икономиката чрез иновации; за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите“, заяви тя.

В листата на коалиция ГЕРБ–СДС са включени много млади хора, доказали се в обществения живот, популярни личности в област Враца, представители на гражданската квота и коалиционния партньор СДС. Под номер 2 в листата на ГЕРБ–СДС е народният представител от 43-то, 44-то и 45-то НС Красен Кръстев. На трето място е един от най-уважаваните лекари в областта, управителят на СБАЛПФЗ – Враца Д-р Костадин Шахов. На четвърто място в листата на ГЕРБ–СДС е представителят на гражданската квота в листата, известният в цялата страна ръководител на ансамбъл „Мездра“ Мирослав Аспарухов, който беше депутат от ГЕРБ–СДС в 45-то НС. На 5-то място е предприемачът и член на УС на „Ботев Враца“ Мартин Харизанов. На 6-то място е Драгомир Маринов, представител на общинската структура в Козлодуй, доктор по икономика и общински съветник в ОбС – Козлодуй. На седмо място е още един млад човек инженерът геодезист Vladimir Milenkov. На 8-мо място е бившият зам.-областен управител Miroslav Komitski. След него на 9-то място е представителят на коалиционния партньор СДС Миглена Горанова, тя е социален антрополог и бивш общински съветник в София. На 10-то място е офталмологът и председател на групата на ГЕРБ в ОбС – Враца д-р Ivo Ralchovski. Единадесета е Ралица Добрева, народен представител в 44-то НС и областен управител на област Плевен в периода 2014–2017 г. На 12-то място е Svetoslav Spasov Slavi, икономист по образование и общински съветник в ОбС – Козлодуй.

Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ–СДС бяха подкрепени от кметове на ГЕРБ от областта. В представянето взеха участие кметът на Враца и общински ръководител на ГЕРБ-Враца Калин Каменов, кметът на Бяла Слатина Иво Цветков, кметът на Оряхово Росен Добрев и кметът на Мизия Валя Берчева.

„Аз се гордея, че съм кмет от ГЕРБ, защото благодарение на правителствата на ГЕРБ в община Враца бяха реализирани много проекти, които промениха облика й", заяви Калин Каменов. „Нашите противници знаят, че нямат рационални аргументи срещу изграденото от нас. Нас не ни е страх от реваншизъм. Когато носиш отговорност, неминуемо трупаш и негативи. Затова нашите опоненти избягаха от своята отговорност преди два месеца. Това, което се случва сега обаче, не е алтернатива, то е опасно за държавата“, каза той.

„Само за 30 дни се върна комунистическият метод на управление“, каза областният председател на СДС Ирина Иванова. „Ние от СДС сме антикомунистическата автентична дясна партия и на тези избори ще бъдем такива. Заставаме тук заедно с ГЕРБ, за да възстановим реда в настъпилия хаос, за да възстановим достойнството на хората и правото им свободно да избират“, заяви тя.

По традиция ГЕРБ-СДС започна кампанията си с водосвет за здраве и успех в храм „Св. Възнесение“. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания