„Изборът, който ни предстои на 14 ноември, не е просто между политически сили и идеологии. Той е по-скоро цивилизационен избор дали да продължаваме да затъваме в кризата, в която се намира държавата ни, или искаме отново да тръгнем по пътя на стабилността и растежа.

Предстои ни да изберем дали да продължаваме да размахваме юмруци и да чертаем разделителни линии, докато корабът, който е държавата ни потъва, или ще изберем обединението и разумното държавническо поведение, за да успеем да излезем от кризата. Вярвам в мъдростта на българите и знам, че ще изберат политиците, които са доказали, че могат да управляват държавата добре и да я извадят от кризата. Знам, че ще предпочетат стабилност и ред в хаоса, който беше създаден в последните 5 месеца“, заяви Петя Аврамова.

„Вярвам, че кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева ще бъдат подкрепени от мнозинството българи.“

Аврамова бе категорична, че е време да проявим мъдрост и да спрем разделението в обществото ни. „Сигурна съм, че ГЕРБ-СДС ще затвърдят лидерската си позиция в област Враца и ще бъдем първа политическа сила и на тези избори. Листата ни е комбинация между опитни политици, доказали се експерти и млади високообразовани хора, които имат желание да се ангажират с обществения живот. Смятам, че нашата листа е най-добрият избор за област Враца“, изтъкна Аврамова.

Листата на коалиция ГЕРБ-СДС включва 12 кандидати за народни представители:

1.инж. Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството в последното правителство на ГЕРБ, областен координатор на ГЕРБ за област Враца, народен представител в 42-то, 43-то, 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание.

2.Красен Кръстев – икономист, народен представител в 43-то, 44-то, 45-о и 46-то НС.

3.Мирослав Аспарухов – представител на гражданската квота в листата, художествен ръководител на ансамбъл „Мездра“, народен представител в 45-о НС.

4.д-р Владимир Христов – юрист, доктор по конституционно право, председател на Общински съвет – Враца.

5.Мартин Харизанов – икономист, областен председател на МГЕРБ Враца, предприемач и член на УС на „Ботев Враца“.

6.Владимир Миленков – инженер-геодезист, член на МГЕРБ Враца

7.д-р Иво Ралчовски – един от най-известните офталмолози в България, председател на групата на ГЕРБ в ОбС – Враца

8.Ралица Добрева – инженер-агроном, народен представител в 44-то НС и областен управител на област Плевен в периода 2014–2017 г.

9.Соня Мошолова – магистър „Защита на населението и критичната инфраструктура“, представител на младежката организация на ГЕРБ-Козлодуй.

10.Момчил Върбанов – агроном, земеделски производител, общински съветник от ГЕРБ в ОбС – Криводол.

11.Галин Снежанов – представител на коалиционния партньор СДС, магистър по политология, младежки работник и обучител в сферата на неформалното образование в „Младежки център“ – гр. Враца и образователен медиатор в иновативно училище ОУ „Васил Левски“ – Враца.

12.Ангел Лалюв – предприемач, общински съветник в ОбС – Козлодуй и секретар на общинската структура на ГЕРБ-Козлодуй.