Събков обеща, че още следващия месец, когато се очаква времето да е по-меко, Общинското предприятие “Чистота“ ще ремонтира покрива на закритото преди време училището. От комуналната фирма ще изкърпят и две големи дупки на централната улица в селото - "Христо Ботев“. Предстои извършването на ремонт на стойност 21 500 лв. на улица “Първи май“, като средствата са осигурени целево от Министерския съвет.

Кметът на Мездра се похвали, че за пръв път от години насам през 2017 г. ОбП “Чистота“ е закупило такова голямо количество съдове за смет - 867 кофи, 70 контейнери тип „Бобър“ и 47 четирикубикови контейнери. Той обеща, че ще удовлетвори исканията на жителите на всяко населено място за доставяне на допълнителни кофи за смет и контейнери. Единственото условие е хората да са си платили данъците.

Междувременно Събков се срещна и с жители на село Крапец. Те потърсиха съдействие за почистване и облагородяване на пространства в населеното място, както и за доставката на допълнителни съдове за смет. Кметът обеща ОбП “Чистота“ да достави допълнителни контейнери тип "Бобър“, да се загради гробищния парк с мрежа, за да се избегне навлизането на бездомни животни, както и да изпрати специалисти да проверят възможността за подобряване акустиката в ритуалната зала. В Крапец тази година ще бъдат ремонтирани две улици - ул.“ Искър“ и ул.“Драва“ на обща стойност около 15 000 лв.

Най-големият проблем, който поставиха жителите на Върбешница и Крапец, е безконтролното преминаване на тежки камиони над 40 т., които увреждат асфалтовата настилка на улиците. Кметът на Мездра заяви, че е уведомил директора на Областно пътно управление - Враца за извършване на контролна дейност. При направените до момента проверки има констатирано претоварване и е съставен акт на превозвача. С цел запазване на общинските пътища ще бъдат монтирани и допълнителни знаци, забраняващи движението на камиони с общо тегло над 20 т.