Официален гост на събитието бе кметът на Враца Калин Каменов. В словото си той поздрави жителите на квартала и доброволците, включили се в дейностите по възстановяването на чешмата.

"Най-големият дар на кв. "Бистрец" са хората, след това е водата, заради която вие търпите толкова много неудобства. Тук хубавата новина е че благодарение на "ВиК"-а, успяхме да заложим цялостно асфалтиране на всички улици, които ще бъдат разкопани за подмяна на водопровода“, заяви Каменов и добави, че дейностите трябва да стартират през пролетта на 2019 г.

"Така, че следващата година се очаква да бъде годината на кв. "Бистрец“. С общи усилия, резултатите се виждат в целия град и ще стигнат и тук. Бъдете здрави и единни. Честит празник!“, допълни кметът на Враца.

Стойността на проекта "Старата чешма" е над 3 000 лв., като вложените средства са от Общински съвет - Враца и дарения на жители от квартала. Възстановени са зидовете на чешмата, а в близост е изграден кът за отдих и са посадени два чинара. Чешмата е обновена изцяло с доброволен труд от жители на кв. "Бистрец".

Сред гостите на откриването бяха още заместник областният управител Мирослав Комитски, общинският съветник Наташа Велчовска, кметове на кметства от община Враца, граждани.