В тази връзка кметът на община Видин Огнян Ценков посети детското заведение, където бе посрещнат от директора Данка Стаменова. Той поздрави колектива и възпитаниците с новата учебна 2017/2018 година.

Неговото пожелание към ръководството и целия колектив бе да продължават успешно своето развитие, създавайки най-добрите условия за обучение и възпитание на децата, а към малчуганите – да растат здрави, да усвоят много нови, полезни знания и да намерят тук истински приятели.

Ценков припомни, че от началото на своя мандат остава верен на подетата инициатива всеки месец да отделя лични средства в подкрепа на видинските деца и младежи. Той връчи паричното дарение на г-жа Стаменова и обясни, че целта е да се закупят нужните нови матраци за леглата във филиала. „Нека направим заедно необходимото за осигуряване на комфортна среда за нашите деца“ – заяви кметът.

Директорът на ДГ „Арабела“ благодари от името на децата, родителите, педагогическия екип и всички служители за помощта и проявеното отношение към образованието в общината и грижата за подобряване на условията.

Стаменова изтъкна, че са направени редица практически стъпки за образователната реформа като въвеждане на делегираните бюджети в детските градини и преструктуриране в системата на предучилищното образование.

Деца от подготвителна трета група поздравиха видинския кмет с кратка програма. След това Огнян Ценков разгледа помещенията в детското заведение и се запозна с условията, в които се обгрижват възпитаниците от филиала.

Източник: vidin.bg