През селото сега минават всички превозни средства от София към Мездра, Враца и Видин, с една дума - инфраструктурата се разрушава. За трафика се използват две улици, които не са подготвени за такова натоварване по тях. Вече са амортизирани, изкопани са огромни дупки. Според кмета един от основните проблеми сега е именно този трафик. Той създава много грижи.

Кметът се надява, когато бъде завършен новият път, нещата да се променят и това да спомогне за съживяването на Люти дол. Жителите са предимно възрастни хора и няма нов живот. Закупени са доста къщи, предимно от софиянци, но те идват само за почивните дни и нямат грижа за селото. Дали селото може да стане рай за тези софиянци като бъдещи пенсионери - да, но те пак ще са пенсионери. Николов осъзнава, че трябва да дойдат млади хора, да живеят в спокойна обстановка, сред красива природа и в същото време да работят в Ботевград, Мездра и Враца, където ще се стига буквално за минути по магистралата.

"Обаждам се на АПИ, обаждам се на Пътно управление Мездра, а те ми казват, че това била общинска улица. А аз им отговарям, че в момента тя не е общинска, в момента е Е-79. Голямо безхаберие, направо не ми се говори...Заради този трафик протести правихме в селото преди месец. Още същия ден се отзоваха институциите, но като минаха два дни, всичко се забрави" - с тревога споделя Николов.