Форумът беше открит от директора на филиала доц. д-р Рени Христова-Коцева, която заяви, че лекцията се провежда по повод студентския празник – 8 декември. Над 100 студенти, от различни курсове и специалности, присъстваха на срещата, която се проведе в Младежкия дом във Враца.

Темата, която беше разисквана със студентите: „Професионалната реализация на един млад човек във Враца днес“. Каменов сподели своя опит, предизвикателствата, пред които се е изправял и грешките, които е допускал през годините, за да покаже, че човек трябва да бъде активен и упорит, независимо дали всеки път ще постигне успех. Пред студентите, кметът разказа за ролята му като президент на студентското правителство, за назначаването му в Агенция „Закрила на детето“, по-късно оглавяването на институцията и сега като кмет на Враца.

В рамките на дискусията беше представен и новият заместник-директор на филиала - д-р Елица Александрова.

„Пожелавам Ви, мили момичета и момчета, да бъдете вдъхновяващи преподаватели, а за да постигнете това трябва да четете, да учите, да не се страхувате и да се обогатявате със знания всеки ден. Тогава съм сигурен, че ще успеете!“ – допълни още Каменов.