Министър Вълчев връчи на кмета на Община Видин Огнян Ценков плакет и грамота за висок принос в развитието и усъвършенстването на социалното партньорство и сътрудничество със Синдиката на българските учители.

Кметът благодари за голямата чест да получи наградата на такъв престижен форум, за отношението и доверието към него и към хората, които работят в сферата на образованието, защото зад това отличие стоят усилията на всички тях. Той подчерта: “В управленската ми програма развитието на образованието е поставено сред най-важните приоритети.Сбъднахме една дългогодишна мечта-Видин вече е университетски град, с откриването на филиала на Русенския университет „Ангел Кънечв“ през 2017 година. Общината изпълнява проекти за подобряване състоянието на образователната ифраструктура по Оперативна програма „Региони в разтеж“.

С помощта на българското правителство бяха отпуснати средства, с които са осъществени ремонтни и е осигурено оборудване в две престижни видински училища“. Кметът Огнян Ценков изрази своята увереност, че в сътрудничество със социалните партньори ще бъдат направени значими промени в образованието, за да могат повече млади хора да останат в България, да се обучават и реализират професионално.

Сред наградените бяха също Любомир Георгиев, директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин. Той бе отличен в категория „Най-добър социален партньор – директор“ и Ася Пешева, председател на синдикална организация на СБУ при ОУ „Иван Вазов“- Видин. Тя бе отличена с приза „Синдикалист на годината“.