На територията на Община Мездра се образуват 42 избирателни секции, както следва:

14 избирателни секции в град Мездра., 2 в село Зверино и по 1 в селата Боденец, Брусен, Върбешница, Долна Бешовица, Долна Кремена, Горна Кремена, Елисейна, Зли дол, Игнатица, Кален, Крапец, Крета, Лик, Люти дол, Люти брод, Моравица, Оселна, Ослен Криводол, Очин дол, Ребърково, Руска Бела, Типченица, Цаконица и Царевец.

Съгласно § 153 от предходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, на територията на Община Мездра избори за кметове на Кметства ще се произвеждат само в тези кметства, които към датата на Указа на президента за насрочване на общи избори за общински съветници и кметове от 16. 07. 2019 г, отговарят на изискванията начл. 16 , т. 1 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България.

Условията за създаване на Кметство са наличие на население над 350 души общо в населените места, образуващи кметството и възможност за изпълнение на предоставени от общината функции.

Във връзка с това, на 27.10. 2019 , на територията на община Мездра ще се проведат избори за кметове на Кметства в следните населени места:

Село Боденец, с. Брусен, с. Горна Кремена, с. Долна Кремена, с. Дърманци, с. Елисейна, с. Зверино, с. Игнатица, с. Крапец, с. Моравица и с.Оселна.