Това е поредният дарителски жест, който майката на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви прави към своето родно село, откъдето са и нейните родители. Преди няколко години г-жа Домусчиева дари средства за основен ремонт на един от най-старите православни храмове във Врачанска епархия - църквата „Св. Атанасий Велики”. Напълно обновеният храм беше тържествено преосветен на втория ден от Великден през 2016 г. от тогавашния Траянополски епископ Киприян, викарий на Врачанската Св. Митрополия, а понастоящем Старозагорски митрополит.

Ето и текстът на благодарственото писмо:

До

Г-жа Маргарита Домусчиева

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Уважаема г-жо Домусчиева,

Приемете от името на Община Мездра и лично от мен искрена благодарност за направеното от Вас безвъзмездно дарение за подмяна на дограмата на сградата на кметството в с. Лик, община Мездра.

Позволете ми да изразя нашата признателност за проявения от Вас жест на добротворство, с който за пореден път доказвате своята социална ангажираност към родния край.

Благодаря Ви, че сте от благородните и достойни хора, които откликват на нуждите на местната общност в днешните изключително трудни времена.

Надявам се, че и занапред ще получаваме Вашата подкрепа и съдействие, за да реализираме заедно и други ползотворни каузи.

В навечерието на светлите Рождественски празници Ви пожелавам от сърце да сте здрава, да съхраните своята вяра в доброто и да я предавате на хората около Вас!

За да продължат да се случват в живота ни малки, но реални чудеса!

С уважение и благодарност:

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра