© novinitem.com

В протежение на дължината йот 720 метра строителите не са разполагали с ясна информация за съществуващия подземен кадастър. Оказва се, че под „Неофит Бозвели” преминават три водопровода, включително този, който захранва централните фонтани на Монтана с вода от язовир Огоста. Извършена е подмяна и на 100 метра от канализационната мрежа, както и десетки допълнителни подобрения. На улицата се намират две професионални гимназии и една детска градина. По протежение на цялото разстояние са изградени нови тротоари с предпазни парапети, 2 повдигнати пешеходни пътеки. В района са направени паркинги. Предстои да бъде построена подпорна стена в двора на детската градина. Всяка седмица се косят зелените площи в кварталните градинки и междублоковите пространства.

Заедно с улица „Неофит Бозвели” е завършен и основният ремонт на три по-малки улици, в зоната на жандармерията. Това са „Граф Игнатиев”, „Братя Миладинови” и „Гривица”. Инвестицията общо за четирите улици е 540 хиляди лева, уточни Живков.

Той заяви, че вече е приключена и годишната задача за текущ ремонт. За него в бюджета бяха определени 324 хиляди лева. Средствата са изразходвани за ремонти на асфалтова настилка основно в ж.к. „Младост”, където предстои мащабна реконструкция, с изцяло нов проект на бул. „Арнолди”.

До края на месеца трябва да бъде направен и основният ремонт на ул. „Вапцаров”, която е подход към трик вартала – „Пъстрина”, „Изгрев” и „Мала Кутловица”.