През последната седмица водолазите от „Черноморски флот” за втори път са направили профилактика на канал „Извора”. Сега те намерили по-малко боклуци, изхвърлени от граждани, в сравнение с предметите, извадени при основното есенно почистване, уточни Живков. И въпреки това отново има пластмасови бутилки в канала. Той преминава през центъра на Монтана и когато е запушен, прелива и наводнява площад „Славейков”.

Спешно чистене е организирано на улица „ ХХІ век” в Индустриална зона, където строители изхвърлили отпадъците. Фирмата – нарушител е установена и ще бъде санкционирана, съобщи кметът, а строителните отпадъци вече се събират и извозват. В тази връзка Живков поясни, че общината ще закупи още 10 нови 4-кубикови контейнера за строителни отпадъци, които ще бъдат разположени на предварително обявени места.

Установено е и кой е разбил чешмата в централната градска градина – един от обновените четири парка, обновени по програма „Региони в растеж”. В началото на годината неизвестен извършител счупи и открадна чучурите на най-голямата чешма в центъра на града. Човекът вече е известен на полицията и ще бъде санкциониран.

Другият спешен ремонт, който се наложило общинското предприятие „Чистота” да направи е на пейките по протежението на бул. „Трети март” между хипермаркетите „Лидл” и „Кауфланд”. Всичките пейки са били счупени от хулигани след мача на волейболния отбор на Монтана с ЦСКА.