В конкуренцията на 674 вина от 50 държави, Vratitza - Vrachanski Misket и Tochka - Rosé - Cabernet Sauvignon&Merlot реколта 2019 на Tipchenitza Winery заслужиха Silver Medal, съответно в категориите Still White и Still Rosé, в четвъртото издание на престижното междунарoдно състезание, което се проведе във Фракфурт на Майн, Германия.

Миналата година Tochka - Chardonnay&Colombard и Vratitza - Vrachanski Misket 2018 на Винарна „Типченица“ завоюваха Gold Medal в категорията Still White, а белият купаж „Шардоне&Коломбар“ получи и наградата за най-добро българско вино от всички родни производители, които взеха участие в надпреварата.

На 8th Balkans International Wine Competition (BIWC) 2019 в София пък винарната беше отличена с един златен медал - за Vratitza - Vrachanski Misket 2018, и с три сребърни медала - за Cabernet Sauvignon 2018, Tochka - Riesling и Tochka - Rosé.

Уважаема г-жо Минева,

Приемете от името на Община Мездра и лично от мое име най-искрените ни поздравления за престижните отличия, получени на проведеното в Германия Frankfurt International Trophy - Wine, Beer and Spirits Competition 2020“, пише в поздравителния адрес, който кметът на Мездра връчи на изпълнителния директор на Винарна „Типченица“.

„Със завоюваните от Винарна „Типченица“ сребърни медали на това изключително авторитетно изложение Вие за пореден път нареждате нашето местно винопроизводство на челно място в европейския и световния елит. С което мездренският край и районът на Винарна „Типченица” стават разпознаваеми по целия свят като места с трудолюбиви хора и продукция с отлично качество.

Вярваме, че нашите съвместни инициативи и ползотворно сътрудничество ще продължат и занапред, което е предпоставка за постигане на нови, още по-високи успехи!“, се казва в заключение в поздравителния адрес.

От името на Винарна „Типченица“ инж. Минева благодари на Община Мездра за оказаното уважение и признание.