Поздравителният адрес, който е подписан от председателя на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов, връчи председателят на Общинския съвет на Съюза инж. Стефчо Симеонов.

Други 11 потомци на ветерани от войните и съмишленици, подпомогнали дейността на общинската организация на СВВБ в Мездра - Андреас Испиридис, Боян Григоров, Данаил Димитров, Димчо Симеонов, Евгени Кучков, Иван Братинов, Кирил Радовенски, Мария Маркова, Мирослав Гетов, Наталия Христова-Горанова и Петра Симеонова, ще получат грамоти от Областния съвет на Съюза на ветераните - Враца, подписани от председателя на областната структура инж. Лъчезар Генов.

По повод годишнината от 9 май 1945 г. наскоро последните двама живи участници от община Мездра в най-големия военен конфликт в световната история - офицерите от запаса капитан Илия Григоров (97 г.) и поручик Никола Илиев (95 г.), получиха юбилейни медали „75 години от Втората световна война” и почетни грамоти от Министерството на отбраната за личния им принос за разгрома на хитлеристка Германия.