© Община Мездра

По същия начин Средно училище "Иван Вазов" си е платило наема от 400 лв. за концерта "Под звездите на Европа", посветен на патронния празник на учебното заведение, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - 360 лв. за концерта по случай 50-годишния юбилей на училището, а Професионална гимназия "Алеко Константинов" - 330 лв. за концерта "70 години с пулса на времето" по повод своята 70-годишнина.

© Община Мездра

За капак: днес врачанският тонрежисьор и озвучител инж. Тани Пасков е бил сюрпризиран неприятно от Генади Събков, който му заявил, че Община Мездра няма да плати озвучаването и осветлението на въпросните мероприятия, въпреки че той има подписан договор с Община Мездра за техническото обезпечаване на тези прояви, включени в програмата на традиционните празници на културата "Мездра-май 2019".

Така ОУ "Христо Ботев" олекнало с още 450 лв. за озвучаване и осветление, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с 360 лв., а ПГ "Алеко Константинов" - общо с 210 лв. Над 400 лв. най-вероятно ще трябва да се бръкне и СУ "Иван Вазов".

"Всеки да се оправя както може!", бил лаконичният отговор на кмета на общината.

© Община Мездра

"Чувстваме се като "доведени деца…", коментираха по този повод директори на потърпевшите учебни заведения. "Иначе Община Мездра използва напълно безплатно нашите деца за различни мероприятия, било като водещи или участници в празнините програми! Но когато трябва да помогне, за едни е "майка", а за други "мащеха"!"

Което не попречи на Събков да дойде и на четирите концерта (макар на някои от тях дори да не е бил поканен) и да си направи безплатен PR на гърба на своите немили-недраги "храненичета"...