„Уважаеми учители, родители и вие скъпи деца, изключително удоволствие е да открием обновеното дворно пространство във вашата детска градина. Искам да благодаря на министерството на труда и социалната политика и на екипа на проект „Красива България“ за оказаното доверие, подкрепата и успешното реализиране на този проект. Благодарение на доброто сътрудничество между местната власт и екипа на „Красива България“, над 80 деца ще могат да израстват в една модерна и безопасна среда, развивайки своите способности. Това е вторият проект, който се реализира от Община Враца по програмата. В началото на година бяха изградени две асансьорни площадки в сградата на общинска администрация и детска занималня. Пожелавам на всички вас да ползвате новата придобивка и да я пазите. Бъдете здрави и продължавайте да полагате грижи за бъдещето на нашия град – децата!“ – каза кметът Каменов при откриването на обновения двор в детската градина и добави, че в района на детската градина ще бъде поставено и видеонаблюдение.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков благодари на възпитаниците на детската градина за представената художествено-музикална програма.

„За мен е искрено удоволствие да присъствам тук сред вас в днешния ден, който превърнахте в истински празник. Радвам се, че мога да видя лично резултатът, реализиран по проект „Красива България“ в двора на детската градина. Искам да поздравя кмета и изпълнителите, затова че са постигнали наистина впечатляващ резултат и тези 251 086 лв.,които пряко са финансирани по проекта са вложени ефективно и ползотворно“, каза министър Петков и добави, че проектът, който днес бе открит във Враца е един от 48-те разработки по програма „Красива България“, които се реализират през настоящата година в страната.

Той посочи, че от 2 октомври е открита новата кампания по набиране на проектни предложения по програма „Красива България“ за 2018 г.. Социалният министър призова кмета Калин Каменов да кандидатства с качествени проектни предложения и в тази кампания и Община Враца отново да спечели и в трите мерки, които ще бъдат финансирани по проекта, като те са за подобряване на обществената среда на населените места, за подобряване на социалната инфраструктура и за подобряване на условията в социалните заведения от резидентен тип.

При официалното откриване на благоустроеното дворно пространство Кметът Калин Каменов, министър Бисер Петков и директорът на детското заведение Галя Йончева прерязаха лентата на обновения двор. Празничната програма продължи с различни спортни състезания между децата в детското заведение.

При реализиране строително-ремонтни дейности в детското заведение са оформени 6 детски площадки с комбинирани съоръжения и ударопоглъщаща настилка, пясъчници, алеи, тревна площ, както и спортна площадка. Изцяло е подновена старата рушаща ограда с нова и стабилна конструкция, решетки, входна врата и портал.

В Детска градина „Щастливо детство“ се обучават 80 деца, в 4 възрастови групи. Детското заведение има и филиал в село Три кладенци, който се посещава от 29 деца.