След встъпването си в длъжност, Роман Иванов предприе редица мерки за почистването на селото. Преди два месеца служителите от ОбП „Чистота” в Мездра са извозили 7 камиона с отпадъци и сега на същото място някой отново е изхвърлил боклука си.

„Днес излязох на площада на селото, за да протестирам. Протестирам срещу безхаберието, протестирам срещу бездушието, протестирам срещу мърсотията, в която живеем. Мърсотията, която е най-напред в душите и сърцата ни, и след това навсякъде около нас.

За 6 месеца успяхме да изчистим селото от нерегламентирани сметища, изхвърлихме боклука от долчинките и по реката. Бяха поставени контейнери за смет на ключови места в селото и декоративни кошчета за боклук. Ослен Криводол се превърна в едно чисто, красиво и уютно място за живот.

Вчера, разхождайки се по живописния път към жп гарата се натъкнах отново на изхвърлен боклук в местността „Гаторното” – написа в социалните мрежи кметският наместник.

Роман и семейството му ежедневно обикалят из селото и покрайнините му и събират боклуците - тихо, мълчаливо, без да парадират и без да обвиняват. Възмутен от безотговорното отношение на хората, и то на младите, стопанинът на селото избухна:

„Бях възмутен, бях бесен, бях потресен! До кога? Днес чашата преля. Събрах изхвърлените боклуци в два чувала и ги изсипах в центъра на селото, за да видят всички в каква мърсотия живеем. От днес няма да изхвърлям безмълвно боклуците в кошчетата, а ще ги събирам и изхвърлям на площада.

За да ги видят всички!
За да се събудят хората!
За да реагират!
За да се променят!
Моето търпение се изчерпа! Търпението на Земята се изчерпа! До кога ще продължаваме да живеем, спейки? До кога?”- пита кметът в социалната мрежа.


Събралите се осленкриводолчени изумени наблюдаваха действията на своя кмет, но дано починът му да намери отзвук сред бездушието и да отключи нечии съвести.