С цел предотвратяване възникването на пътни инциденти селските управници настояват пешеходните пътеки тип "Зебра” да бъдат заменени с асфалтови ограничители на скоростта. "Смятаме, че това няма да е прецедент, тъй като такива съоръжения има изградени на същия път в района на Церово, Своге и Нови Искър” в участъка от второкласното шосе, който е на територията на Софийска област.

Към докладната записка е приложена жалба от жители на с. Зверино от юни миналата година, адресирана до кмета на селото, с копия до кмета на община Мездра, началника на Районно управление "Полиция” и председателя на Общинската комисия за обществен ред и сигурност, в която също се настоява да бъдат изградени такива изкуствени ограничители на скоростта. Жалбата е подписана от 333-ма жители на с. Зверино.

Докладната предстои да бъде разгледана от ресорните Постоянни комисии към Общинския съвет. Окончателно решение по въпроса ще бъде взето на ноемврийската сесия на местния парламент, която ще се проведе в края на месеца.