Освен мездренските самодейци, в спектакъла взеха участие още четири фолклорни формации от България - Танцов колектив "Vangeloff" - София, Клуб по танци "Фламинго" - Русе, Танцова школа "Терпсихора" - Дупница и Школа за народни танци "Маноловци" - Нови Искър, както и танцови състави от Сърбия, Хърватия и Унгария.

"Идеята на фестивала е танцьорите, певците и музикантите от балканските страни да обменят помежду си фолклорни традиции и да завържат приятелски контакти, сподели хореографът на Клуб "Хорце, винце и още нещо' Мирослав Аспарухов. Ние се представихме с програма, която включваше северняшките хора "Арканул" и "Челе уне" и шопското "Петрунино хоро". Нашата група включваше 21 танцьори - 17 жени и 4-ма мъже. Накрая всички участници се хванаха заедно на "Чичовото хоро".

Всички клубове, които дефилираха в международната среща на народната музика и танци, получиха дипломи и грамоти от организаторите на фестивала.

По време на тридневния си престой в сръбската столица мездренските самодейци посетиха Белградската крепост "Калемегдан” и най-големия православен храм на Балканите - Катедралата "Св. Сава', разходиха се с корабче по реките Сава и Дунав и разгледаха редица други забележителности в Белград.

Клуб "Хорце, винце и още нещо” е създаден през 2008 г. В момента в него членуват около 60 любители на народните танци. Репертоарът на формацията включва повече от 100 хора от всички фолклорни области на България.