В заниманието се включиха активно 16 възпитаници на КИБИ "Лотос-М" под наставничеството на своя треньор - инструктора по карате Василий Ковяр. Накрая всички участници получиха диплом, който удостоверява, че са преминали успешно семинара.

В момента в Клуб по източни бойни изкуства "Лотос-М" се обучават около 30-на каратеки на възраст от 6 до 18 години. Те тренират по няколко пъти в седмицата и редовно участват в семинари и състезания.

Семинарът по джу джицу е включен в спортния календар на клуба за тази година. Сред останалите лектори, които регулярно гостуват в Мездра, са Шихан Садашиге Като (9-ти дан) - главен инструктор за Европа на Международната японска карате асоциация (IJKA) и сенсей Лъчезар Ненов (6-ти дан) - главен инструктор и вицепрезидент и на Българската федерация Шотокан Карате-до (БФШК).

През месец ноември КИБИ "Лотос-М" ще проведе своя традиционен годишен изпит за технически степени, на който каратеките от клуба ще демонстрират придобитите умения в изучаването на класическия вариант на Карате-До - Шотокан (Shotokan).