Кампанията се проведе с усърдието на 11 доброволци и 15 дарители. MediaNews се срещна с двама от дарителите, дошли във Враца от София специално за финала на тазгодишната кампания. Еньо Вътев, специалист по дигитален маркетинг, сподели, че неговата лична мотивация да стане дарител е заради убеждението му, че децата не избират в какво семейство да се родят и те нямат вина за прегрешенията на майките и бащите си, пък имат мечти и желания като всички други хлапета. Участвал е за да усетят малчуганите на затворени бащи, че светът е благосклонен към тях, въпреки нерадостната им съдба.

Ана Гръблянова, колежка на Еньо Вътев, е категорична, че е била привлечена да участва в кампанията на Враца от вдъхновяващите хора, които са приели работата си в нея като своя кауза. Била е привлечена от възможността да се усмихнат децата, поставени в условията на един не много радостен свят. Гръблянова изказа възхищението си от врачанските организатори и особено от завладяващият начин за мотивиране към участие проявен от координаторът на кампанията за града - Цвети Иванова.

На церемонията по награждаване на доброволците и дарителите със специални грамоти, отец Николай, председател на организацията и директор на Дирекция "Връзки с обществеността" към Светия Синод на Българската православна църква, благодумно разказа за необходимостта да се вършат добрини и то към всички.

Отец Николай изненадващо за аудиторията обяви, че Общността за помирително правосъдие е учредила за първи път в България приз за удостояването на един от организаторите със званието "Лидер в кампанията "Ангелска елха". Той обяви, че носител на престижната награда заслужено е Цвети Иванова. Тя я прие видимо развълнувана и благодарна и получи аплодисменти от десетките си съмишленици в залата.

В жива връзка по интернет от Варна се обади майка на момиченце, получило подарък от "Ангелската елха". Младата жена емоционално описа радостта на детето от колета с играчките, които е получило от татко си, с помощта на едни много добри хора от Враца.