С какво да се хранят, с какво прекаляват, каква е подходящата диета – на тези въпроси отговарят и звездите.
Овен
Често прекалявате с месото, пикантните храни и подправки. Това пък влияе на настроението ви. За да балансирате агресията си, опитайте да прибавите повече сладък вкус към менюто си. Разбира се, бъдете внимателни с алкохола – той може да пусне на воля вашият вътрешен минотавър.
Телец
Като истински хедонисти, сте склонни да преяждате. Звездите ви съветват да ограничите тестените и сладките изделия. Но най-важното е да съобразявате големината на порциите си.
Близнаци
Вие сте любители на ярки, но леки вкусове. За вас най-подходящи са сирената, особено твърдите. В случай на дисхармония във физически или емоционален план, просто хапнете сирене или кашкавал. Калцият мигновено ви вкарва в правия път.
Рак
Зодията е свързана с течностите, които циркулират в организма. Съответно, проблемът при Рак често е свързан с твърде много или твърде малко вода. Регулирайте количеството сол в храната си и не забравяйте да ядете супи.
Лъв
Често прекалявате с огъня – в буквален смисъл. За да избегнете прегряването и последващите неприятности, просто ограничете мазната, гореща и твърде люта храна. И никога не яжте, ако сте гневни.
Дева
Отнасяте се много внимателно към храната си. Единствената препоръка на тези адепти на здравословния начин на живот е, да обръщат внимание в каква обстановка се хранят. Светлите и просторни места са идеални за вас и стимулират метаболизма ви.

Везни
Склонни сте да преяждате от стрес или пък да загубите апетит заради силни емоции. Стремете се режимът ви на хранене да не се нарушава. Така ще си осигурите хармония и здраве.
Скорпион
Вашият проблем е в злоупотребата с различни стимуланти – от кафе до нещо още по-сериозно. Яжте това, което ви успокоява и ви дава реална енергия, а не илюзията за всемогъщество за няколко часа.
Стрелец

При вас липсва чувството за мярка. Яжте често и в малки порции – това е вашата идеална схема. Киселият вкус ще ви помогне да ускорите обмяната на веществата, ако сте прекалили.
Козирог
Силно се нуждаете от минерали. Идеалната диета за вас е – много зеленчуци, но с малко месо. Но вие сте отговорни и чудесно знаете как да балансирате режима си на хранене, за да бъдете здрави.
Водолей
Сложно е да ви се даде съвет, и не само за храненето. Толкова сте стихийни, че и бедствени понякога. Затова ви съветваме да се опирате на интуицията си при избора на храна, дори може да се доверите понякога на партньорите си по маса.
Риби

Основната ви задача е да намалите употребата на сладко и солено. Трябва да се контролирате, тъй като сте склонни да преяждате и дори да препивате. Бъдете умерени във всичко.

Източник: dnes.bg.