Дълги години е преподавател в V СОУ. Поставените от него танци "Волна младост", "Северняшки празник", "Срещи", "Граовски мотиви", "Лазарица", "Балкански икони", "Шопска сюита" и др. са спечелили национално и международно признание. Работил е заедно с големите и признати български хореографи Иван Тодоров,доц. Андрей Коралов, Методи Кутев и др.

Съставите, които е ръководил, са участвали в национални и международни конкурси и фестивали – Гърция - 1974, 2001, Франция – 1984, 1986,Бразилия – 1987, Румъния – 2001, Македония – 2006, 2007, САЩ – 2007, Турция – 2007, 2008. Спечелил е много награди, отличия и приятели за България от чужбина.

Носител е на Орден "Кирил и Методий" ІІ степен, плакет на ЦХС – златен, първа награда от фестивал в гр. Тулча, плакети на градове, златен медал от конкурсите "Орфеевадарба" и "Орфеево изворче", Голямата награда за ромски танц от гр. Стара Загора и статуетка за най-добра хореография, златни медали и звания"представителен" от І,ІІ,ІІІ,ІV,V,VІ и VІІ Републикански фестивал на художествената самодейност.

Името на Антон Димов е познато и на професионалната сцена. През 2000 г театрална работилница“Сфумато” на режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев поставя спектакъла “Черното руно”. Те канят Антон Димов, който поставя танците в спектакъла. Митологемите и символите от живота накаракачаните дават основата и фона, на който се експонира собственото ни ежедневие и новата ни история.

През май 2001 г. постановката "Черното руно" на театрална работилница "Сфумато" е представена в Япония..

През 2007 г. Танцова работилница „Етнос”, създадена по идея на Антон Димовв Пето СУ „Христо Ботев”, впечатлява американците от щата Юта. След успешното представяне на поредицата от концерти, хореографът на групата Антон Димов и Формацията получава покана за участие в Световния форум на българите в Солт Лейк Сити през месец май 2008 г, което е поредният голям успех на даровития хореограф.

През 2010 г ФФ „Огоста“при НЧ “Разум 1833” - Монтана представя музикално-танцов спектакъл, наречен “С Огоста в сърцето“ по повод Деня на народните будители в залата на Младежкия дом. Автори на постановката са Цветан Цветанов - ръководител на формация “Огоста” и Антон Димов - хореограф. Постановката е оценена високо от професор Петър Льондев – председател на Съюза на българските композитори. Спектакълът е излъчен от Телевизия „Скат“.

През 2011 г друга танцова постановка на Антон Димов – „Торлашка картина" , в която с голям професионализъм са пресъздадени автентични песни, танци и обичаи от Северозападна България, изпълнени от танцова работилница „Етнос“ е показана в концерт, по повод 10 г от създаването на Вокална формация „Торлашки напеви“.

Инициативният комитет е убеден, че Антон Димов е от ония местни творци, които са оставили трайна диря в културния и обществения живот на град Монтана, възпитал е стотици млади хора в любов към българското народно творчество и народните танци, създал е танци и постановки с висок естетически вкус и професионализъм и е дал урок на младите хора по родолюбие.