Една от тях бе детска градина „Калинка“ в Монтана, където работи иновативна практика за сътрудничество с родителите.

Градината вече използва и електронен дневник, в който отразяват посещенията на децата. „Работим по въвеждането на компетентностния подход още от детската градина. Промяната във философията на системата няма да е лесна, но на различни места виждаме преподаватели от бъдещето. В рамките на бъдещите ни проекти ще финансираме допълнително обучение по български език в детската градина и възможност за плащане на таксата за деца от социално-слабите семейства“, обясни още Сачева.

Зам.-министърът посети и Първо СУ, което през тази учебна година получи награда за архитектурна среда. Второкласниците от училището всяка седмица се запознават с различни професии като лекар, космонавт и архитект.
В зависимост от професията учителката им Елеонора Богданова разработва различни игри и по този начин показва на децата какво работят тези специалисти.

Училището провежда извънкласни занимания по грънчарство и килимарство, а според Сачева това е начин да се запазят традиционно българските занаяти. Заради желанието на учениците да бъдат предприемачи тя посъветва учителите да създадат учебно-тренировъчна фирма.

Източник: monitor.bg