Срещата започна динамично с атаки към двете врати, но гостите от Габрово бяха по-точни в завършващата фаза и до 20-та м. дръпнаха в резултата с четири гола.

Постепенно „червено-черните“ напипаха пулса на играта и заиграха по- уверено. Затова спомогна и отличната игра на вратаря наа домакините, който извади стопроцентови попадения. Решаващ момент в развоя на играта се оказа 22-та мин., когато стражът на локомотивци спаси 7-метров удар със завиден рефлекс, което даде допълнителен импулс в съотборниците му. Последваха разменени бързи атаки към двете врати, но уверената игра на стража на мездренчани обезкуражи гостите. За сметка на това, домакините успяха да стопят разликата от 4 гола и в последните минути на първата част изравниха резултата. Така първата част завърши при резултат 12:12.

През второто полувреме гостите успяха да дръпнат в резултата с 3-4 гола разлика. Постепенно наложиха повече бързина и точност в подаванията, което се оказа решаващо за изхода на мача.

В играта на „железничарите“ имаше хъс, но пролича и нервност, която доведе до много грешки – неточни подавания и отигравания, намалиха темпото при изнасянето на топката. Гостите използваха тези грешки и до края на мача увеличиха разликата до 6 гола. Последният съдийски сигнал прозвуча при резултата 21:27 за габровци.

След четиринайстата загуба момчетата на Евгени Йоловски се смъкнаха на 10 на място с актив от 4 точки и голово съотношение – 363:474.

В следващия кръг „Локомотив“ Мз играе с лидера във временното класиране - отборът на Шумен-61. Срещата е на 27 март 2021 г. (събота) от 15:00ч.

Временно класиране:

1.ХК Шумен-61 - 24

2.ХК Пирин-64 ГД - 22

3.ХК Осъм Лч - 21

4.ХК Локомотив ГО - 20

5.ХК Спартак Вн - 14

6.ХК Чардафон Гб - 13

7.ХК АСТИ-91 Хс - 7

8.ХК Добруджа Дч - 6

9.ХК Левски Лс - 5

10.ХК Локомотив Мз - 4