До края на първата част „спартаклии” показаха по-точен мерник и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 10:16 в полза на гостите.

През второто полувреме „Локомотив” опита да стопи разликата, но въпреки това варненци успяха да запазят преднината си и да спечелят мача с 24:19.

За състава на „Локомотив” най-много голове – 6 отбеляза Илья Бутских, а Никола Кръстев вкара четири. Милен Валентинов и Иван Бусен се разписаха по три пъти, като руснакът записа и пет асистенции. Валентин Гачев отбеляза два гола, а едно попадение добави Владислав Андреев.

Междувременно се изигра и отложената среща от първия кръг между „Локомотив” (Мездра) и „Шумен 61”. В нея гостите от Шумен спечелиха с разгромния резултат 40:27.

След двете загуби „железничарите” са на 8-мо място, без спечелена точка и с голово съотношение 153-203. Лидер в класирането е „Шумен 61” с 10 точки. Със същия актив е и вторият – „Спартак” (Варна), който е с по-лоша голова разлика.

В следващия кръг „железничарите” приемат „Левски” (Левски) в мач от 7-ия кръг от първенството. Двубоят в залата на Националната спортна академия е на 6-ти ноември, от 13:00 часа.