Втората среща с ХК „Интер“ (Благоевград), играна в спортната зала във Вършец, „железничарите“ не дадоха шанс на гостите и спечелиха с 31:26. Първото полувреме вървеше гол за гол и завърши с минимална преднина за мездречани – 15:13, но през втората част червено-черните показаха класа и заслужено победиха.

Наред с победата на „локомотивци“, в клуба дойде още една добра новина – от Българска федерация по хандбал връчиха лиценз клас „А“ на спортната зала в курортния град Вършец, където ХК „Локомотив” ( Мз) играе домакинските си срещи – съобщи президентът на клуба Георги Валентинов.

За съжаление, в V-я кръг на „А” РХГ, хандбалистите на „Локомотив” ( Мз) записаха пета поредна загуба от началото на първенството в „А“ РХГ от лидера в групата „Локомотив” (ГО) с резултат 37:24.

Двубоят бе ръководен отново от елитната двойка международни съдии Георги Дойчинов и Юлиян Горецов. Делегат на мача бе М. Янев.

През първото полувреме играта бе равностойна, когато В 27 м състезателят на горнооряховци Николай Генов падна буквално върху крака на Милен Валентинов. Последва тежка контузия и един от основните състезатели на мездренските „железничари“ бе откаран линейка в „Спешна помощ“. Отборът на домакините се възползва от ситуацията, натисна здраво и дръпна в резултата.

Въпреки контузията на Валентинов, играчите на "Локо" Мз стояха добре на терена, но излизането на Милен наруши игровия им ритъм и първото полувреме завърши 17:10 за домакините.

Това отбелязаха и от отбора на домакините в последвалата пресконференция, на която и състезателите, и треньорът подчертаха, че в началото гостите от Мездра са ги изненадали с добрата си игра.

Головете за мездренчани отбелязаха Илиян Младенов - 6, Йохан Марков - 4, Божидар Симеонов и Никола Кръстев по 3. По две попадения записаха Кристиян Георгиев, Теодор Ангелов, Милен Валентинов и Валентин Гачев.

Съставът на мездренските „железничари“: Деян Василев, Теодор Ангелов, Илиян Младенов, Божидар Симеонов, Валентин Гачев, Милен Валентинов, Йохан Марков, Никола Кръстев, Владислав Андреев, Александър Буров, Кристиян Георгиев, Петър Ганев, Габриел Георгиев, Георги Вълков.

Припомняме, че „Локомотив” ( Мз) е най-младият състав в елитната „А” РХГ.