"Скъпи момчета, нека еуфорията от спечелената купа от младшата ни възраст да отмине и да стъпим здраво на краката си!, обърна се към присъстващите Любен Костов. Да не забравяме, че това е само половината от пътя ни през тази година. Предстоят ни няколко нелеки месеца на подготовка и представяне в различни турнири, за да защитим реномето си на едни от най-добрите отбори в страната, но и най-важното - подобаващо за нас класиране в Държавните финали през месец юни. Защото всички неща са трудни, преди да станат лесни. С еднаква сила това важи и за двете възрастови групи - юноши младша и старша възраст.

Обръщам се и към Вашите родители: Моля ви, направете възможното Вашите деца да продължат образованието си в нашите училища в Мездра. Повярвайте, от една страна те ще имат най-добрите условия за това, а от друга - ще запазим тези прекрасни момчета в отбори, достойни за спортната слава на нашия град! Те просто са родени да радват всички ни.

И още нещо: Успехът не се измерва с това, къде се намираш, а колко път си изминал до там!", каза в заключение Любен Костов.

Младите локомотивци получиха задочно специални поздрави от треньора Емил Николов, който в момента е в Италия: "Това е верният път! Гордея се с Вас!”

Прочетен бе и поздравителен адрес от председателя на Общински съвет - Мездра Яна Нинова по повод спечелването на "Купа България-БФХ” от юношите младша възраст на клуба. "Нека борбеният дух и стремежът към победа винаги Ви съпътстват!, се казва в адреса. Никога не забравяйте Мездра, родния град, откъдето е започнала Вашата спортна кариера - носете я в сърцето си, където и да сте! Бъдете здрави, вярвайте в себе си и горди от това, че сте българи!”

По време на Вечерта на шампионите спонтанно се роди идеята да бъде създаден Клуб на хандбалиста, в който ще бъдат изложени всички отличия, завоювани досега от ХК Локомотив (Мездра).