Един двубой от първенството по хандбал в Зона „Витоша” при юношите младша възраст се изигра на спортната площадка в мездренската гимназия. В него момчетата до 14 г. на ХК Локомотив (Мездра) победиха с 24:14 гола тима на столичния ЦСКА. По програма в железничарския град трябваше да се проведе тристранен турнир с участието и на отбора на Пирин (Гоце Делчев), но хандбалистите от югозападния град не пристигнаха. Така от трите предвидени срещи в шампионата се игра само мачът между подрастващите "железничари" и „армейците”.

Момчетата на треньора Емил Николов доминираха напълно на терена и заслужено се поздравиха с убедителен успех. Още в началото домакините си осигуриха добра преднина, след като поведоха с 4:0. След кратка размяна на попадения те увеличиха темпото и в края на полувремето поведоха убедително - на почивката резултатът бе 15:5. През второто полувреме мездренци запазиха преднината си, като резултатът се движеше предимно гол за гол. Така срещата завърши 24:14. С най-много попадения за Локо (Мездра) 8 се отличи Йохан Марков. Четири гола отбеляза Емил Александров. За гостите от ЦСКА 4 гола вкара Християн Михайлов.

Двата отбора прибавиха по една служебна победа с 10:0 и по 2 точки към актива си заради неявяването на тима от Гоце Делчев. Локо (Мездра) и ЦСКА са начело във временното класиране с по 8 точки.

През май предстои още един турнир между трите клуба в столицата. Първенецът в крайното подреждане се класира директно за държавните финали, а заелите второ и трето място ще играят допълнителна квалификация. Финалът на Държавното първенство е 17 до 19 юни в Добрич.