"Получи се оспорван мач, в който можехме и да спечелим, коментира пред MediaNews двубоя за бронзовите медали наставникът на мездренските хандбалисти Емил Николов. В началото на втората част дори поведохме с четири гола разлика, но в крайна сметка загубихме с минимална разлика. Решаващи за крайния изход се оказаха двата червени картона, които получихме след почивката, пропуснахме и два 7-метрови наказателни удари. Въпреки това, цялостното представяне на нашия отбор в турнира бе много повече от добро."

"Поздравявам момчетата и треньора Емил Николов за постигнатия успех - класирането им сред четирите най-силни отбори в страната, написа в социалната мрежа президентът на ХК Локомотив Любен Костов. И този отбор от малката Мездра отново и с достойнство премери сили с представителите на значително по-големи градове като Бургас, Горна Оряховица, Ловеч, Добрич, Хасково, Варна. Да не забравяме, че в тези градове възможностите за подбор са в пъти по-големи, а и всичките те притежават спортни зали (за разлика от Мездра), което е предпоставка за нормална целогодишна подготовка. Това прави постижението им още по-значимо!”

На финалите в Ловеч юношите старша на Локо (Мездра) бяха в следния състав: Петър Иванов, Йордан Тонов (кап.), Иван Цонков, Деян Василев, Лъчезар Луканов, Александър Николов, Георги Йорданов, Емил Александров, Милен Валентинов, Божидар Симеонов, Илиян Младенов и Габриел Георгиев.

В двубоя за V-VI място Спартак (Варна) победи Асти-91 (Хасково) с 34:28, а за VII-VIII място Добруджа (Добрич) се наложи над Левски (Левски) с 19:18.