Юношите младша възраст на ХК Локомотив (Мездра) се класираха на четвърто място на Държавните финали по хандбал при 14-годишните момчета (М14). Финалният турнир се проведе от 17 до 19 юни в зала „Русалка” в Добрич.

В първата си среща в предварителна група „Б” подрастващите мездренски хандбалисти победиха миналогодишния шампион в тази възраст Фрегата (Бургас) с 16:15 гола, във втората загубиха от Локомотив (Горна Оряховица) с 15:21, а в третата се наложиха над домакините от Добруджа (Добрия) с 20 :17. Така младите „железничари” се наредиха на второ място в групата с актив от 4 точки и голова разлика 51:53 и се класираха за полуфиналите.

На полуфинала „младшата” на Локо (Мз) отстъпи пред тима на Левски (Левски) с 16:19 гола и доби правото да играе за бронзовите медали. В двубоя за III-IV място мездренци загубиха от Шумен 61 (Шумен) с 28:30 гола. „През цялото време водехме в резултата, но в последните минути на мача допуснахме обрат в резултата, сподели треньорът на мездренските хандбалисти Емил Николов. Поздравявам момчетата за представянето им на финалите. Още повече, че нашият отбор е съставен от момчета, родени 2003 г., а финалите са за родени 2002 г. За съжаление, малко преди финалите се контузи Емил Александров, който можеше да ни помогне да стигнем и до медалите.”

Шампион на България при М14 стана Локомотив (Горна Оряховица), който на финала надделя над Левски (Левски) с 26:25. За V-VI Спартак (Варна) победи Мартен-67 (Мартен) с 29:21, а за VII-VIII място Фрегата (Бургас) се наложи над Добруджа (Добрич) с 16:15.

Мездренският състезател Божидар Симеонов влезе в „златната седмица” на турнира, като бе определен за най-добър пивот у нас в тази възраст.

Юношите младша възраст на Локо (Мз) играха в състав: Петър Ганев, Илиян Младенов, Милен Валентинов (кап.), Божидар Симеонов, Габриел Георгиев, Йохан Марков и Теодор Ангелов (Валентин Гачев, Деян Дачев, Християн Цветков, Георги Йорданов, Петър Иванов и Цветелин Петров).