Подновено бе Държавното първенство по хандбал в Зона „Витоша” при юношите старша възраст. Домакин на първия пролетен турнир бе столичният клуб ЦСКА. Отборът на ХК Локомотив (Мездра) М16 постигна две победи: над Пирин 64 (Гоце Делчев) с 27:10 и над домакините от ЦСКА с 19:10 гола. Две победи в турнира записа и лидерът в есенното класиране Интер (Благоевград), а младите „армейци” се наложиха над своите връстници от Гоце Делчев.

Начело в подреждането са юношите старша възраст на Интер (Благоевград) с 10 точки, следвани от момчетата до 16 г. на Локо (Мездра). Възпитаниците на треньора Емил Николов имат 8 точки и голова разлика 98:70 - актив, натрупан след 4 победи и 1 загуба. Трето-четвърто място делят ЦСКА и Пирин 64 (Гоце Делчев) с по 2 т.

„Старшата” на Локо (Мз) игра в състав: Деян Йорданов, Йордан Тонов, Александър Николов, Иван Цонков, Александър Буров, Искрен Банински (кап.), Божидар Ватов (Лъчезар Луканов, Петър Ганев, Милен Василев, Габриел Георгиев и Илиян Симеонов).

Междувременно юношите старша възраст на ХК Локомотив (Мездра) не успяха да се класират за финалната фаза на турнира „Купа България”. В квалификационния турнир, който се проведе в Габрово, те завършиха наравно - 19:19, с Добруджа (Добрич) и загубиха с 14:19 от Левски (Левски). В другия двубой Левски победи Добруджа с 24:21 и благодарение на по-добрата си голова разлика за финалите на турнира, които ще състоят в Хасково, се класира юношеският тим от Добрич.

На 17 април Мездра ще бъде домакин на първия пролетен турнир от първенството в Зона „Витоша” при юношите младша възраст (момчета до 14 г.). В него ще вземат участие формациите на Локо (Мз), ЦСКА, Пирин 64 (ГД) и Реал Суходол (София).