Възпитаничките на хореографа Елеонора Бутакова ще се състезават във възрастовата категория до 13 години. Отборът от Мездра е единствен от България в тази възраст, което на практика ги прави представителен отбор на страната ни. Те ще трябва да се преборят с изключително силната конкуренция на останалите 12 отбора от Македония, Сърбия, Черна Гора, Кипър, Чехия, Полша, Словения, Германия и др.

Домакините от Македония ще се представят с три отбора, заели призовите три места на миналогодишния шампионат - "Breag a Leg", "Eat a Beat" и "Aqua dance".

Това е второто международно състезание в тази възрастова категория - предишното се състоя в румънската столица Букурещ, на което талантливите мездренски танцьори заслужиха бронзовото отличие.

Тази година малките огнени фурии от "Keep it Real" ще представят танца "Little Stars". Ели Бутакова подчерта, че композицията е много сложна, наситена с акробатика и оригинални поддръжки.

"Знаем, че ще бъде изключително трудно сред толкова утвърдени страни да се състезаваме, но сме настроени положително и ще дадем всичко от себе си! Това е невероятен опит, състезанието е на изключително високо ниво, самата покана, която получихме е чест за нас!", допълни младият хореограф.