Ето какви награди определи журито за тазгодишното божоле:

В раздел „Червено вино” първа награда получи Веселин Николов – председател на „Врачанска кореняшка среща”. Втора награда е за Валентина Панова - председател на Конфедерация на свободните писатели - Враца. Трета награда бе връчена на общественика Герго Чернев. Журито връчи и три специални награди за червено вино. Едната е за художника Красимир Ангелов за неговото вино от местния сорт „згориградска лоза”. Инж. Дима Наумова получи специална награда за най-пивко червено вино. Награда получи и Тони Милева - бивш.зам.кмет на Община Враца и приятел на КДК.

В раздел „Бяло вино”, първата награда отиде при агронома Петър Папазки. Втора награда получи художникът Явор Венчев. Трета награда бе връчена на Анета Дилова - краевед, поет, писател.

Двете розета не се класираха за награди, защото нямали необходимите качества, уточниха от журито. Всички наградени получиха медал със знака на КДК, а грамотите им ще бъдат връчени на традиционната среща в КДК на празника Трифон Зарезан. По време на срещата председателят на КДК Емилия Ралчева припомни традициите на врачани в производството на вино, теферичите във врачанските лозя, както и историята на дегустацията на вино в клуба.

От създаването на клуба през 1961 г. до 1990 г. на празника Трифон Зарезан е извършвана дегустация на отлежало вино. На този ден е имало и кулинарно състезание за най-оригинално българско ястие.

Виненото състезание е възстановено през 2008 г. по идея на краеведа Веско Лазаров и юриста Цветко Сандулов – дългогодишен председател на КДК. Според тях обаче, няма как да се прави дегустация на отлежало вино чак на Трифон Зарезан, защото днес врачани произвеждат малко вино, лакоми са на пиене и до 14 февруари си изпиват всичкото вино.