Както си му е реда, Декларацията влезе в режим на гласуване и не бе приета. Демонстративно групата на БСП напусна залата на общинския съвет, солидарно придружена от съветниците на ДПС. Техният водач Борислав Банчев още в началото на заседанието започна монолога си с познатият цитат „Гледам и не вярвам на ушите си”. Сетне възропта за 27-те точки в дневния ред и предложи да остане само една - Избиране на временно изпълняващ длъжността кмет, та после всички да си ходят „по живо, по здраво”.

В залата останаха 24 общински съветника и заседанието започна с мнения по Декларацията, макар, че вносителите й се изнизаха от залата. Васил Василев от ГЕРБ подчерта, че обвинение в престъпление може да повдига само прокуратурата и думите на Дамяновска са клевета или набедяване, но това може да квалифицира само съда. Изпълняващата функции на кмет, Мария Попова заяви, че всичко в договора за сметосъбиращата машина е съобразено със законите в България и обяви, че ще запознае Каменов с Декларацията, пък той ще реши дали да си потърси правата по съдебен ред.

Д-р Иво Ралчовски от групата на ГЕРБ попита дали на напусналите ще им бъдат начислени възнаграждения за сесията, която демонстративно са напуснали. Председателят Румен Антов най-после обяви, че ще се разглежда точка първа от дневния ред. Заседанието продължи без повече политзадявки и всички точки да края минаха гладко. Пак като за последно, от мандата на съветниците останали в залата /които си бяха от един отбор, поради масово напускате от опозицията/ логично нямаше удари под кръста.