От края на миналата година шофьорите трябва да бъдат още по-внимателни на пътя, ако не искат да получат "честитка". С новите т. нар "супер камери" "Пътна полиция" вече може да хваща нарушенията на шофьорите и докато те са в движение. Новите устройства са почти незабележими, но не пропускат нарушители.

"Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата, а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни Илия Георгиев, инспектор в "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция".

В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост.

ППатрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още Георгиев.

Източник: nova.bg