Също толкова важно е отношението към това, което правим. Единственото по-лошо от това да не правиш нищо и да чакаш нещо да се случи е да работиш без желание. Без лична, вътрешна мотивация. Без любов.

И не на последно място – да бъдеш скучен, без фантазия и мечти е пагубно. Без значение дали си кмет, бизнесмен, служител или си още ученик. Трябва да се целиш високо, да искаш повече и да не спираш да мечтаеш.

Това е посланието ми както към хората в моя екип, така и към всички наши съграждани. Това се опитвахме да правим и да бъдем през изминалата година и ще продължаваме да се стараем през следващата. Доколко се справяме е субективно, но моята лична оценка, е че вървим в правилната посока. Има какво да се желае относно скоростта с която се движим.

Не се лаская от награди, плакети, грамоти и други материални форми на признателност. Стига ми, когато чуя добра дума за свършената работа. Още повече ме радва градивната критика. Защото тя ни дава възможност да се поучим от грешките си и да си поставим още по-високи цели.

В края на тази година излезе доклад за общините с най-прозрачно управление. Тези, които се вслушват в гражданите, не се страхуват да правят реални и масови обществени обсъждания, достъпни са и разговарят спокойно и открито със своите съграждани. В тази класация се нареждаме на 7-мо място в България, като сме общината с най-голям прогрес по тези показатели. Оценката, че сме прозрачни и близо до хората и техните проблеми е нещото, което ме зарадва най-много през отиващата си година. Километрите ремонтирани пътища, ремонтираните учебни заведения, спортната инфраструктура и прекрасно организираните събития са безспорно важни неща. Но доверието на хората е безценно.

Моята врата е отворена за всеки с проблем, с питане и най-вече с градивно предложение и добра идея. Ще бъде така и през Новата година!

Пожелавам Ви Светли Коледни празници!

И Щастлива Нова Година!

Калин Каменов,

Кмет на Община Враца