Каменов уточни, че инвестицията е в размер на близо 22 милиона лева, като първоначално ще бъдат разкрити 500 работни места. Новият завод ще се намира близо до изграждащия се немски завод на компанията "МД Електроник" ЕООД и теренът между кварталите "Сениче” и "Кулата" ще се превърне в индустриална зона, с която Враца ще заеме свое място на световната карта на автомобилната индустрия. За същият терен има още едно запитване на фирма, работеща в сферата на автомобилното производство.

Припомняме, че "Teĸлac Бългapия", която пpитeжaвaнa изцялo oт тypcĸaтa Теklаѕ Каuçuk Ѕаnауі vе Тісаrеt, избра Враца за построяването на новия си завод. Koмпaниятa вeчe има чeтиpи зaвoдa в Kъpджaли и eдин в Kpyмoвгpaд и e нaй-гoлeмият paбoтoдaтeл в peгиoнa. Зa "Теклас България" ЕАД, ĸoятo oтĸpи пъpвaтa cи дeйнocт y нac пpeз 2004 г., paбoтят нaд 2 100 дyши.

За подписването на договора във Враца се очаква да пристигнат министърът на икономиката Емил Караниколов и шефът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Ще присъстват управителите на компанията в България, областният управител, общинските съветници, работодателски организации.

Кметът на Враца отправи покана и към гражданите да присъстват на подписване на договора, за да могат да зададат интересуващи ги въпроси директно на инвеститора.