"Това деление на НИЕ и ВИЕ е повече от нелогично. То е неприемливо", категоричен е кметът на Враца и обяснява в публикацията си, че екипът му е работил много за подготовка на бюджета. Всички съветници и техните политически групи (без ДПС) са участвали в консултациите, давали са повече идеи за какво да се харчат пари, отколкото откъде да се увеличат приходите или икономиите. И все пак в търсене на баланса са приети предложения от всички. Дори в зала са постъпили няколко необсъдени преди това идеи, които се възприети.

Бюджетът не е купчина пари, които аз или общинските съветници можем да харчим както ни скимне. Това са парите на врачани и трябва да се харчат разумно и отговорно, като се търси възможно най-голям ефект от тях. Моята истина, с която не ангажирам никого, е че сред съветниците имаше организация да не се приеме бюджетът. Това не се базира на някакви недостатъци в проекта за бюджет, а в съвсем друга посока. Някой може да ми се разсърди, но заради преследване на лични облаги, група общински съветници поставиха на карта бъдещето на Враца”- пише в блога си Калин Каменов.

В заключение кметът заявява: "Местните избори са чак през 2019 г., но Враца неофициално вече е в предизборна кампания. За съжаление най-голямата и май единствена сцена, на която ще се води тази предварителна кампания в следващите месеци, ще бъде Общинският съвет.”