Каменов съобщи, че със служителите от КАТ - Враца и общинската управа имат идея за поставянето на допълнителни съоръжения и светещи знаци, като част от превенцията на пътнотранспортните произшествия. "Призовавам всички управляващи пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата, защото няма да има компромиси за недобросъвестните шофьори!", апелира кметът градоначалника.

Събитието се проведе в Средно училище "Христо Ботев", където е поставен един от светещите знаци. Председателят на Ротари клуб - Враца Юлиан Кирилов заяви, че дарението за Община Враца е в размер на 6 000 лв., като със средствата са поставени 10 указателни съоръжения, захранвани чрез соларни панели. "Инициативата е част от честванията по повод 20-та годишнина от създаването на организацията, като основният акцент е пътната безопасност", допълни Кирилов.

В рамките на срещата инспектор Венцислав Александров приветства Община Враца и Ротари клуб за инициативата и изрази увереност, че по този начин ще се намалят пътните инциденти около детски и учебни заведения. Представителят на КАТ - Враца добави, че за първите пет месеца от началото на годината, на територията на областта са станали над 250 пътнотранспортни произшествия.

На събитието присъстваха още директорът на СУ "Христо Ботев" Виктор Кръстев, членове на Ротари клуб - Враца, ученици и учители.