Калин Каменов се обърна към присъстващите на тържественото заседание на Общинския съвет, в рамките на което положи клетва като кмет на Враца за мандат 2019-2023 година с думите: „Скъпи съграждани, благодаря за доверието и подкрепата. Именно вярата в доброто е онова, което ще ни води и занапред във всяко наше дело. Уверен съм, че всеки един общински съветник и кмет на кметство ще проявява мъдрост, диалогичност и прагматичност при вземането на важните решения за общината, защото само така ще оправдаем гласуваното ни доверие. Безспорно ще има предизвикателства през настоящия управленски мандат, но с общи усилия и вслушвайки се в гласа на врачани, ще устоим на всяка трудност. Един град са хората, които живеят в него, затова искам моите съграждани да продължават да бъдат коректив на местната власт и част от промяната на града. Вярвам, че с подкрепата на всеки от вас, развитието на Враца ще продължи! Благодаря за подкрепата!“.

Символите на града – ключът и огърлицата му бяха връчени от областния управител – Малина Николова.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий благослови присъстващите на церемонията, като им пожела мъдрост, вяра и сила.

Тържественото заседание на Общинския съвет продължи с избор на председател на местния парламент и определяне на състав на комисията за изготвяне на правилник за организацията и дейността му. С 34 гласа „ЗА“ - Нели Стоянова бе избрана за председател на Общински съвет – Враца за мандат 2019-2023 година. „В този мандат ще работим активно, с реални действия, в името на всеки един гражданин“ – каза Стоянова.