Каменов написа в личния си блог, че в Бюджет 2019 са предвидени повече пари за инфраструктура, образование, спорт и нов обществен транспорт „Бюджетът ни има съвсем ясна цел - да направим живота на хората по-добър, като разпределим ефективно и справедливо парите от нашите данъци и такси. Приоритетите са ясни – инфраструктура, нов публичен транспорт, подобряване на условията за привличане на инвеститори повече средства за образование и спорт. Бюджет 2019 е с 18 000 000 лв. повече спрямо първия бюджет, който с моя екип подготвихме през 2016 г.

Бюджетът на Община Враца ще бъде почти 60 млн. лв. От тях 36 млн. са от държавния бюджет, които основно отиват в системите на образованието, здравеопазването, социалните услуги, култура, сигурност и администрация. Спрямо миналата година има ръст във всеки от тези сектори с по около 10%. Средствата за образование са с 20% повече или с над 4 млн. лв. спрямо 2018 г. Собствените приходи през 2019 г. за пръв път ще надхвърлят 18 млн. лв. Общата сума за реализиране на общинските дейности е над 23 млн. лв.

Най-голяма част от тях ще бъде вложена в капиталови разходи, строителство и ремонти в града, поддръжка и благоустрояване. Тук влизат и дейностите по чистотата. За поредна година успяхме да заложили по-солидни средства за образование, социални дейности и спорт, пише още градоначалникът и допълва, че най-важните проекти, които са планирани за реализиране чрез бюджета за тази година извън текущата работа, са:

Закупуване на нови екологични автобуси и тролейбуси за 3 300 000 лв. и благоустрояване в населените места на общината - близо 650 000 лв. Предвижда се следващ етап от ремонтните дейности на стадион “Христо Ботев” за 500 000 лв. Планирано е довършване на приюта за бездомни кучета, закупуване на нова техника на БКС, изграждане на пет нови детски площадки, поне два нови паркинга, разширяване на волейболната зала, създаване на скейтпарк и много други.