По-късно през деня от запад ще започне бързо увеличение на облачността, а през нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Във вторник и сряда ще бъде облачно. В много райони ще има валежи от дъжд, с голяма вероятност на места количествата ще са значителни. Още във вторник в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, в сряда в по-голямата част от страната - североизточен; ще бъде умерен до силен и ще нахлува студен въздух.

Със застудяването във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните райони дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В южните райони на Рило-Родопската област във вторник са възможни и гръмотевици.

През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, вятърът чувствително ще отслабне. В четвъртък облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Вятърът през деня в повечето райони ще стихне, но вечерта и през нощта срещу петък отново ще се усили, ще бъде северозападен. Ще се понижат минималните температури, дневните слабо ще се повишат.

В петък и събота облачността ще е значителна, втория ден вероятността за валежи се повишава. Вятърът ще остане от западната четвърт, първия ден ще отслабне, втория - отново ще се усили. Дневните температури ще продължат бавно да се повишават.

Източник: actualno.com