За да бъде успешна седмицата Ви, следвайте тези прости правила:

1. Приоритетите

Подреждайте правилно приоритетите си! В един момент всичко ще ви се стори супер важно и спешно, но не е така. По-добре да отложите някои задачи за след 1 час и да се отдайте изцяло на това, което правите в момента, за да можете да го завършите успешно и в срок.

2. Записвайте всичко

Организирайте тефтера си. Това няма да е лесно, но ще ви помогне с един поглед да разберете какво трябва да свършите. Записвайте всичките си задачи прилежно. Не заравяйте да отделите специално пространство за новите идеи.

3. Правете упражнения за добра концентрация

Ако искате да бъдете организирани, обърнете специално внимание на концентрацията си. Развивайте тази способност всеки ден и я прилагайте в най-натоварени моменти – ще видите ефект моментално.

4. Опитвайте различни стилове

Важно е знаете какво точно работи добре за вас. Опитвайте различни неща всеки ден и ползвайте тези трикове, които наистина подобряват ефективността ви.

5. Ставайте рано

Ставането рано е присъщо на хората, които определено искат да свършат много задачи през целия ден. Можете да отделите време и за тренировка. Когато започнете работния ден още от ранни зори, определено ще успеете да свършите много повече работа през целия ден. Ще се чувствате по-успешни, а в края на деня си направете оценка на всичко, което сте свършили, за да следите ефективността си.


Източник: actualno.com